12-14 May 2024
Προσεχώς , Επόμενες Παραστάσεις

"Με Δύναμη από την Κηφισιά": Το Red Stage Theatre παρουσιάζει το έργο των Κεχαΐδη-Χαβιαρά σε σκηνοθετημένο αναλόγιο

'Ενα από τα κορυφαία έργα της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, μέσα της δεκαετίας του '90

Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου 2024

Τέσσερις γυναίκες των βορείων προαστίων της Αθήνας, στην προσπάθεια τους να αυτονομηθούν και να αντιμετωπίσουν τη ζωή με δύναμη, διαπιστώνουν τη ματαιότητα της χειραφέτησής τους. 

Η Αλέκα, η Φωτεινή, η Μάρω και η Ηλέκτρα. Γυναίκες με λαχτάρα για ζωή φλυαρούν αδιάκοπα για πράγματα ασήμαντα, καθημερινά, ανθρώπινα. Αξιαγάπητες, ανήσυχες και διψασμένες για ηλιοβασιλέματα και έρωτα, αλλά και αδυναμίες, υποκύπτουν σε κάθε τους απογοήτευση σε καθημερινές ουσίες επισκιάζοντας τη μοναξιά τους.  Οι αγωνίες τους αφορούν μονάχα ένα πράγμα: την ανάγκη για άνδρα. Χοντρό, ξανθό, χωρισμένο, παντρεμένο, δικηγόρο, νεοναζί, φορτηγατζή ή εγγονό βιομηχάνου, δεν έχει σημασία. Όσον αφορά την Αλέκα, τη Μάρω και τη Φωτεινή, οτιδήποτε κι αν είναι που θα μπορούσε να τις απομακρυνει από τη μοναξιά τους! Τέσσερις γυναίκες στριμώχνουν τα όνειρά τους σε ένα σπίτι της Κηφισιάς, αλλά προσδοκούν να ταξιδέψουν ως την Ταϊλάνδη, μπας και μακριά από την πραγματικότητα βρουν έστω μια στάλα δύναμης. Ζωές εξαρτημένες από κάτι. Ενδιαφέροντα που χαϊδεύουν τα πιο χαμηλά τους ένστικτα. Αυτοεκτίμηση που αγγίζει το πάτωμα. Aναζητούν τη ματιά κάποιου άλλου για να ζήσουν. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει βρεθεί στη θέση αυτών των γυναικών. Ποιόν δεν έχει αγγίξει το δράμα της απελπισίας και η αναμονή του έρωτα. Η απελπισία τού περίμενε, του τηλεφώνου που δεν χτυπά. Ο θεατής συνδέεται και ανασύρει από τη μνήμη του μια δική του αντίστοιχη στιγμή αλλά και συναίσθημα. Είτε είναι γυναίκα είτε είναι άνδρας. Γιατί στο τέλος όλα έχουν να κάνουν με την αυτοεκτίμηση. Τη δύναμη της ίδιας ύπαρξης, αλλά φυσικά και την ανθρώπινη ανάγκη του ανθρώπου να μοιράζεται. Όχι όμως να θέτει τον εαυτό του στην ευτυχία υπό τις πράξεις άλλων.

Παίζουν: Ιωάννα Σιαφκάλλη, Αντρη Αγαθαγγέλου, Λουκία Μουαουλιώτου, Αντρεα Δημητρίου
Σκηνοθεσία: Ελένη Οδυσσέως

Παραστάσεις:
Κυριακή 12, Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Μαΐου, Red Stage Theatre, Αγίου Δημητρίου 28Δ, Στρόβολος, 20:00. Εισιτήρια: more.com

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close